Bondesonsällskapet

Styrelse

Stadgar

Aktuellt

Biografi

Tryckta verk av A.B.

Litteratur om A.B.

Fågelboet

I Bondesons landskap

Bokförsäljning

Länkar

Hem

 

Länk till Facebook

Bondesondagen 2012

Den 23 september i år, på dagen 106 år efter August Bondesons bortgång hyllades hans minne på Fågelboet med den årliga Bondesondagen mellan 14-17.
Leopold Wallin och Erland Johansson hade stämt sina instrument och underhöll med Bondesons visor och berättelser. Trots det något ostadiga vädret kunde första omgången av underhållningen vara i trädgården. Vessige-Alfshögs Hbf. stod för kaffeserveringen med härligt hembakt bröd till och jag och min kollega Åsa Axberg visade Fågelboet och berättade om Bondesons uppväxt och liv för intresserade besökare.
När några regndroppar kom flyttade vi in och blev det trångt, intimt och en mysig och mycket underhållande stund för de som stannade kvar. Det var så trevligt att Leopold och Erland spelade ända till stängningen.
Utöver Fågelboets program var besöksmål med Bondesonanknytning i Ekomuseet Nedre Ätradalen också öppna.

Julklappstips

Teater Halland driver ett projekt med produktion av sju ljudvolymer halländska författarskap som påverkat svensk litteratur. Det innefattar ett flertal nationellt betydelsefulla litterära personer med koppling till Halland.

VOL 1 – Upplysningen i Halland (prod 2010)
Olof von Dalin, Pehr Osbeck, Fredrik Hjortberg och Fredrik Nyberg

VOL 2 – Ljuset kommer från Halmstad (prod 2012)
Fredrik Ström och Klara Johansson

Nu kan du köpa båda dessa ljudböcker för 270 kronor.
Beställ här.
Läs mer om projektet här.

Bondesondagen 23 september

Söndagen den 23 september firar vi Bondesondagen i och omkring Vessiebro. På Fågelboet kommer Erland Johansson och Leopold Wallin att underhålla med ett Bondesonprogram.

Programmet hittar du här.

Öppet hus på Fågelboet

I samband med invigningen av Gurkbänken i Vessigebro lördagen den 8 september kl 13:00-17:00, kommer det att vara öppet hus på Fågelboet mellan 14 och 17. Torbjörn Johansson finns på plats och informerar om Bondesonsällskapet och säljer våra böcker.

För mer info om Gurkbänken se http://www.vessigebro.se/.

Ekomuseets dagar på Fågelboet

21/7 kl 14-17
Gamla fruktträdgårdar i Halland: Trädgårdshistoriker Elisabeth Jörgensen, som ritat Fågelboets 1880-tals trädgård berättar om fruktträdgården och gamla fruktträd och fruktsorter. Kaffeservering i trädgården i samarbete med Vessige-Alfshögs hembygdsförening. Linda Lundberg och Kristina Brixson från Hallands kulturhistoriska museum guidar i Fågelboet.

22/7 kl 14-17
Fiolen och jag: Torbjörn Johansson läser, spelar och sjunger Bondeson i sitt program. Kaffeserveringen i trädgården i samarbete med Vessige-Alfshögs hembygdsförening. Linda Lundberg och Kristina Brixson från Hallands kulturhistoriska museum guidar i Fågelboet.

Hedersmedlemmen Erland Johansson 85 årI måndags firade vår hedersmedlem Erland Johansson sin 85-årsdag. Bondesonsällskapet uppvaktade genom Kristina Brixson med en blomma.
Läs mer här


Nyheter 2011  Nyheter 2010  Äldre nyheter

E-post: Bondesonsällskapet